Ipari mobilalkalmazás fejlesztés


A gyártási és termelés-irányítási és logisztikai területeken gyakran merül fel az igény olyan infokommunikációs eszköz kialakítására, amely hatékonyan támogatja a munkafolyamatokat. Ezen eszközökkel szemben tipikus elvárás, hogy az információkat és utasításokat egy központi helyről szerezzék be (pl. egy vállalatirányítási-rendszer, egyedi adminisztrációs felület, stb.) és az ipari is munkakörnyezetben megfelelően működjenek.

Hardvereszközök

A fenti elvárásoknak megfelelő célhardverek ugyan beszerezhetőek, de jellemzően nagyon magas az áruk (több százezer forintos nagyságrendben érdemes gondolkodni, de például robbanás biztos készülékek esetében a darabár a másfél millió forintos nagyságrendet is közelítheti). Ezen eszközök jellemzően speciális karbantartást igényelnek, kevés forrásból szerezhetőek be, támogatottságuk nem mindig megfelelő. Ezen eszközök viszont számos esetben kiválóan helyettesíthetőek különböző méretű és ipari tokozású Androidos mobil telefonokkal és tabletekkel, melyek ára tízezer forintos nagyságrendben mérhető. Ezen eszközök elérhetősége és támogatottsága pedig – nem kimondottan speciális célhardverekről lévén szó, lényegesen kedvezőbb.
strong tablet
strong phone

Ipari mobil alkalmazás fejlesztés

Az Android operációs rendszert futtató hardvereszközökre teljesen egyedi ipari mobil alkalmazások fejleszthetőek, melyek a konkrét vállalkozásra illetve termelő egységre szabottan fedik le a munkafolyamatokat – legyen szó akár árumozgatásról, minőségbiztosításról, leltározásról vagy termelés irányításról. Az ilyen alkalmazások további előnye, hogy kihasználhatják az ipari telefonok és tabletek speciális perifériák nyújtotta lehetőségeit is, például RFID írás/olvasás illetve lézeres vonalkód, QR-kód olvasás.

Ipari mobil alkalmazás referenciáink

Ipari mobil alkalmazás referenciáink között számos magyar illetve nemzetközi alkalmazás sorakozik, melyek közül néhány főbb jellemzőt sorolunk fel a teljesség igénye és a partner megnevezése nélkül:
 1. Beléptető rendszer

  belépő kártyák olvasása a ki/belépések kezelésére, valamint a szabadságolások kezelésére
 2. Ipari jelfeliratozó egységek vezérlése

  termelési feladatok (ún. jobok) kiosztása Android okostelefon segítségével több tintasugaras ipari jelfeliratozó egység között, hardver stétuszok és visszajelzések megjelenítése
 3. Logisztikai feladatok ellátása

  autóipari területen gyártott alkatrészek feliratozása és minőségvizsgálata súlyellenőrzéssel
 4. Munkalapok és adatrögzítés

  elektromos hálózat karbantartásához szükséges munkalapok adminisztrációja, eszköznyilvántartás és QR-kód alapú követés alvállakozók számára ipari tokozású telefonokon
Valami történt.