IOS mobilalkalmazás fejlesztés


Az Apple operációs rendszere kizárólag az Apple által kiadott hardvereken üzemel, melyek ára a másik két platform prémium kategóriás készülékeivel vetekszik. Ezért az iOS elterjedtsége mintegy 15% világpiaci szinten. A platform támogatása azonban nélkülözhetetlen egy mobil alkalmazás tervezésekor, ugyanis a felhasználói körben igen magas a mobil alkalmazások célcsoportjának (döntéshozók, felső vezetők, aktív okostelefon felhasználók) aránya.
Az iOS alkalmazások jellemzően iPhone és iPad készülékeket támogatnak, melyek diverzitása az Androidhoz képest alacsony, illetve a bennük megtalálható hardver modern. Mind a platform, mind pedig az alkalmazás ellenőrzési folyamata egy prémium felhasználói élményt tűz ki, melyet az Apple következetesen ellenőriz és betartat.
Összegezve tehát egy üzleti mobil alkalmazás megtervezésekor feltétlenül kalkulálni kell az iOS platformmal.
A mobil alkalmazások fejlesztésénél nagy odafigyeléssel kell fejleszteni, és bevonni az ügyfelet is. Annak érdekében hogy kevesebb legyen a hiba és a magas látogatókat színvonalasan szolgáljuk ki. Az iPhone alkalmazások fejlesztése közel azonos módon történik mint minden más alkalmazás fejlesztése. Az iphone programot ObejctiveC-ben vagy Swiftben írják.
Az iPhoneok-at azonos hardverrel szerelik fel, így itt nincs annyi hiba az eltérő gyártók eltérő implementálásából kifolyólag mint az Androidon. Az alkalmazás fejlesztés ugyan azokon az életciklusokon megy keresztül, csak annyi a különbség, hogy a program teszt verzióinak terjesztése nem annyira szabad, itt be kell vonni a TestFlight nevű rendszert, ahová fel kell tölteni a telepítő állományt. Az ott beregisztrált felhasználók tudják letölteni ami nekik szükséges.
Általában a döntéshozók rendelkeznek ezzel az operációs rendszerrel, ezért van, hogy erre kérik először a fejlesztést. Az alkalmazás éles verziójának a feltöltése és áruházba kerülésének a menete hosszabb, előreláthatólag 10 nap mire átvizsgálják. Itt manuálisan emberek is megnézik a forráskódot, hogy ne kerülhessen ki olyan alkalmazás ami valamilyen módon kárt tehet a telefonban. Komoly vizsgálaton megy át hogy az app személyes adatokkal ne éljen vissza.
apple platform logo gray apple platform logo
iOS fejlesztés
A legnépszerűbb célcsoport platformja
Alkalmazásfejlesztés a legelterjedtebb platformra
Alkalmazások a feltörekvő platformon
Valami történt.