Mobil applikáció készítés menete


 1. Igényfelmérés és víziók

  Első lépésben a megrendelői elképzelések feltérképezése és kiegészítése ötletekkel és javaslatokkal. Ezt követően az ötlethalmazból születhet meg a követelmény specifikáció, illetve az alkalmazás sematikus működését bemutató kattintható drótváz.
 2. Felhasználói élmény tervezés

  A kialakult elképzelések mentén létrejött képernyőfolyamatokat ergonomikusan, az aktuális design-trendnek megfelelően kell kialakítani. A munkafázis végére megszületik az alkalmazás prototípusa, amely egyértelmű képet ad arról, hogy a felhasználó melyik platformon milyen felületeken és animációkkal fogja tudni végigvinni az egyes üzleti folyamatokat.
 3. Implementáció

  A kész tervek alapján megkezdődhet az alkalmazás fejlesztése, melynek során különböző funkcionalitásokat tartalmazó, mobileszközön megtekinthető tesztverziók látnak napvilágot. A projekt-módszertannak megfelelően ezen tesztverziók jelenthetnek felülvizsgálati pontokat is (jellemzően agilis módszertan esetén) vagy csupán betekintést adnak a fejlesztés menetéről. Az elkészült programszolgáltatások tesztelése jellemzően már a fejlesztés során kezdetét veszi (funkcionális tesztelés).
 4. Alkalmazás tesztelés

  A közel teljes egészében elkészített alkalmazás tesztelése kézzel vagy automatizáltan, a tesztforgatókönyvek és tesztkatalógusok alapján módszeresen történik. A hibák rögzítése és javítása hibajegy-kezelő rendszer beiktatásával történik, egyre sűrűbben kiadott béta-teszt verziók alapján.
 5. Alkalmazás élesítés

  A kész és alaposan letesztelt alkalmazást felkerül a saját vagy partnerünk által kijelölt alkalmazástár-fiókba a platformok függvényében. Az Android platformon a feltöltött alkalmazás jellemzően 12 órán belül letölthetővé válik, de a WindowsPhone és az iOS platformokon az alkalmazás élesítését egy gyártói teszt előzi meg, mely előbbi esetében 2-3 míg utóbbi esetében 7-10 napot vesz igénybe átlagos esetben.
 6. Nyomon követés

  Bár az alkalmazás élesítését követően sokan befejezettnek tekintik a munkát, cégünk hangsúlyt fektet az alkalmazás utóéletének gondozására is. Egyrészt az alkalmazásban elhelyezett független és hiteles statisztikák felhasználásával átfogó képet kaphatunk a felhasználói szokásokról, másrészt az alkalmazás hibáinak jegyzéke (ún. crash log) figyelése lehetővé teszi az utólagos hibajavítást. Ezen felül a hosszú életű alkalmazások esetében gondot kell fordítani az új platformok és készülékek utólagos támogatására is.
CodeVision kft mobil applikáció fejlesztés CodeVision kft online weblap fejlesztés
Valami történt.