Így segíthetünk önnek és vállalkozásának!

Miért legyen mobil alkalmazásom?


Mobil alkalmazás fejlesztési tapasztalatok


Mobil alkalmazás fejlesztés szakterületén cégünk többéves szakmai tapasztalattal bír, melyben az általunk készített alkalmazások két csoportba oszthatók: üzleti mobil alkalmazások és ipari mobil alkalmazások. Mindkét csoportban közös, hogy az alkalmazások komplex üzleti folyamatokat fednek le, valamint a nem megfelelő működésű, minőségű illetve késedelmesen leszállított alkalmazás súlyos üzleti érdekeket sért, esetleg anyagi kárt okoz (ún. „mission critical” alkalmazás).
ipar mobil alkalmazás fejlesztés
üzlet mobil alkalmazás fejlesztés
Az ipari alkalmazások területén inkább a funkcionalitás az elsődleges szempont, a felhasználói élmény nem szempont. Ezen alkalmazások jellemzően zártkörű felhasználói körben, meghatározott ipari eszközökkel kommunikálva működnek és a termelési és gyártási folyamatok vezérlését illetve felügyeletét látják el. Következésképpen egy ipari mobil alkalmazás esetében a robusztusság és a hibatűrés a két legfontosabb szempont.
Az üzleti mobil alkalmazásokat első sorban a jelentős felhasználószám, az eltérő típusú és jogosultságú felhasználók és egyenetlen terhelés jellemzi. Mivel az ilyen alkalmazások jelentősen hozzájárulnak partnerünk presztízséhez, ezek esetében különösen nagy hangsúlyost a felhasználói élmény. Mivel az üzleti alkalmazásokat jellemzően a legkülönbözőbb társadalmi rétehek használják, azok felhazsnáló felülete egyértelmű funkcionalitást kell nyújtson.

Platformok


A piackutatások szerint a mobileszköz (okostelefon, táblagép) felhasználás 2014-ben megelőzte az asztali felhasználást (asztali számítógép, laptop). Ennek következményeképpen a mobil alkalmazások jelentősége tovább nő: hiszen a mobil eszköz személyesebb és mindig a felhasználó rendelkezésére áll. A mobileszköz piacot jelenleg gyakorlatilag 3 platform uralja: a Google Androidja, az Apple iOS-e és a Microsoft WindowsPhone-ja.
Alkalmazásfejlesztés a legelterjedtebb platformra
A legnépszerűbb célcsoport platformja
Alkalmazások a feltörekvő platformon

Tanácsadás


Mobil alkalmazás tanácsadás szolgáltatásunk a teljes fejlesztési folyamatra vagy csupán annak részeire is igénybe vehető. Független szakértőként a tanácsadás során célunk, hogy szakmai tapasztalatunkkal professzionálisan segítsük a megrendelő (mint üzleti oldal) és kivitelező (mint IT oldal) közötti kommunikációt úgy, hogy az elkészült szoftver minőségét maximalizáljuk.

Mobil alkalmazás fejlesztés menete


A mobil alkalmazások fejlesztése - csakúgy, mint a legtöbb informatikai projekt, különböző projekt módszertanok szerint végezhető. Ezek közül talán a legnépszerűbbek a Vízesés-modell, az agilis fejlesztés és a SCRUM. Legyen szó ámbár akármelyik a módszertanról is, a fejlesztési fázisok a projekt egésze vagy az egyes iteratív ciklusok jól elhatárolható fázisokra oszthatók.

Mobil alkalmazás fejlesztés fázisai.
Valami történt.